Kokkikartano panostaa ruoan kotimaisuuteen: Yli 85 prosenttia raaka-aineista Suomesta
4.9.2025
Suomalaisen ruoan päivän kampanja muistuttaa kattamaan pöytään kotimaista. Sen voi toteuttaa helposti valmisruoan avulla, sillä Kokkikartanon kaikki ruoat valmistetaan Suomessa ja raaka-aineista yli 85 prosenttia on kotimaisia.
Tänään vietetään suomalaisen ruoan päivää! Ostamalla kotimaisia tuotteita voi tukea suomalaista työtä ja työpaikkoja Suomessa.
Kun ruokaa tekee kuin kotona, turhat kommervenkit jäävät pois. Se on Kokkikartanon tapa. Siksi Kokkikartanon tuotteiden ainesosaluettelotkin ovat lyhyitä. Ruokiin ei lisätä mitään ylimääräistä, esimerkiksi keinotekoisia aromeja.
Mitä yksinkertaisempi resepti, sitä suuremmassa roolissa on yksittäinen raaka-aine. Siksi on tärkeää, että se on laadukas.
– Tässä kotimaiset vihannekset ja juurekset ovat aivan ylivoimaisia. Ne tulevat läheltä, joten ne ovat tuoreita ja maistuvia, kertoo Kokkikartanon markkinointi- ja tuoteryhmäjohtaja Sanna Heikfolk.
Esimerkiksi Kokkikartanon käyttämä peruna on aina suomalaista. Se maistuu hyvältä ja sopii Kokkikartanon ruokiin parhaiten.
– Emme käytä ulkomaista pakasteperunaa, vaikka se olisikin halvempaa.
– Kotimaisia raaka-aineita suosimalla Kokkikartano tukee kotimaista työtä ja tuottajia, toteaa Kokkikartanon markkinointi- ja tuoteryhmäjohtaja Sanna Heikfolk.
Perunaa Kokkikartanolla kuluukin melkoinen määrä: liki neljä miljoonaa kiloa vuodessa. Jos määrän laittaisi kuorma-autojen lavalle, tulisi 156 kuorma-auton letka, joka olisi neljä kilometriä pitkä.
Kotimaisia raaka-aineita suosimalla Kokkikartano tukee kotimaista työtä ja tuottajia. Kokkikartano on yksi osa pitkää elintarvikeketjua, joka tuottaa hyvinvointia koko yhteiskuntaan luomalla työpaikkoja ja tuloja Suomeen.
– Haluamme, että siinä ketjussa menestyvät kaikki.
Kuvittele neljän kilometrin mittainen kuorma-autojen letka lavat täynnä perunoita.Niin paljon suomalaista perunaa Kokkikartano käyttää vuodessa.Kuva on luotu tekoälyllä.
Maku ja laatu tärkeimpiä
Aivan ensimmäiset Kokkikartanon reseptit, kuten menestyksekäs Kinkkukiusaus, syntyivät tutuista, perinteisistä kotimaisista raaka-aineista. Sittemmin suomalaisten perusruokien rinnalle on tullut monipuolinen valikoima muita makuja kuten Mausteinen linssikeitto, Välimeren kasvispasta, Kanakeitto thaimaalaisittain ja Feta-kasviskiusaus.
Tuotevalikoima ja valmistusmäärät ovat kasvaneet 20 vuodessa valtavasti. Kaikkia raaka-aineita ei saa kotimaan markkinoilta joko ollenkaan, riittävää määrää tai riittävän laadukkaana. Esimerkiksi linssi tulee Kokkikartanolle Kanadasta, feta Kreikasta ja ananas Indonesiasta. Ensisijaisesti Kokkikartano pyrkii käyttämään suomalaisia raaka-aineita, mutta yhtä tärkeä kriteeri on hyvä maku.
– Lisäksi tuotteen on sovelluttava valmistusprosessiimme, Sanna kertoo.
Possun- ja naudanliha tulevat Kokkikartanolle aina suomalaisilta Snellmanin perhetiloilta. Myös broileri, kananmunat ja meijerituotteet erikoisjuustoja lukuun ottamatta ovat kotimaisia. Vihannekset ja juurekset tulevat kotimaisilta toimittajilta niin pitkään kuin kotimaan satoa riittää.
Kokkikartanon ruoista yli 20 on merkitty Hyvää Suomesta -merkillä. Merkki takaa kotimaisen työn lisäksi kotimaiset raaka-aineet: vähintään 75 prosenttia tuotteen sisältämistä raaka-aineista on kotimaisia. Hyvää Suomesta -merkki voisi olla monissa muissakin Kokkikartanon tuotteissa, jos olisi taattua, että kotimaista raaka-ainetta riittää koko vuodeksi.
– Joskus kuitenkin esimerkiksi kotimainen sipuli loppuu ja joudumme ostamaan sitä ulkomailta. Pakkauksen päivittäminen tässä rytmissä ei ole mahdollista, Sanna kertoo.
Yli 20:ssa Kokkikartanon tuotteessa on Hyvää Suomesta -merkki: valkoinen joutsen sinisellä pohjalla.
Kokkikartanon raaka-aineiden alkuperä
Kaikki Kokkikartanon ruoat valmistetaan ja pakataan Suomessa: Keravalla ja Pietarsaaressa.
Nauta ja possu ovat aina 100 prosenttia suomalaista lihaa Snellmanin perhetiloilta. Myös broileri on aina suomalaista.
Maito, kerma ja voi ovat kotimaisia.
Peruna ja kaali ovat aina Suomesta, muut vihannekset ja juurekset saatavuuden mukaan.
Suomalaisen ruoan päivää vietetään vuosittain 4. syyskuuta. Lue lisää: www.ruokatieto.fi
Taloustutkimus: Kokkikartano on Suomen arvostetuin valmisruokabrändi
8.9.2025
Lue lisää
Kokkikartano ja Koripalloliitto yhdistävät voimansa nuorten hyväksi – Uusi ”Sudennälkä”-pasta tukee tulevaisuuden koripallotähtiä
5.8.2025
Lue lisää
Kokkikartano lanseeraa joukon herkullisia perunatuotteita kesäisiin ruokailuhetkiin! Kurkkaa kaikki huhtikuun 2025 uutuudet täältä
8.4.2025
Lue lisää
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää