Kokkikartanon syksyn keittouutuuden, täyteläisen savuporo-juustokeiton pääraaka-aine poronliha tulee kemiläiseltä Rönkä Oy:ltä, perheyritykseltä joka on toiminut alalla yli 30 vuotta.
Tärkeintä poronlihassa ovat tuoreus ja laatu
Täyteläisen savuporo-tuorejuustokeiton hienostunut maku syntyy poron kylmäsavustetusta lihasta, jonka voimakas maku sekoittuu kuumassa keitossa samettisen pehmeään Valion Viola-tuorejuustoon. Makua ja suutuntumaa täydentävät kotimainen peruna ja sipuli. – Poronliha on vähärasvaista, mureaa ja maukasta, miedosti riistan makuista lihaa. Poro laiduntaa suurimman osan vuodesta luonnossa vapaana, eläen puhtaasti luonnon ravinnolla. Sienet, varvut ja jäkälä ovat porojen suurinta herkkua, joista poronliha saa hienostuneen makunsa, myyntipäällikkö Janne Haapakoski tietää.
Poronliha on puhdasta ja terveellistä ravintoa
Poronliha sisältää myös runsaasti hivenaineita ja vitamiineja. Siinä on muun muassa rautaa, proteiinia, seleeniä ja vitamiineja. Lisäksi liha on vähärasvaista ja siinä on runsaasti terveellisiä rasvahappoja. – Rakenteeltaan poronliha on mureaa, nopeasti kypsyvää ja helposti sulavaa. Aromit tulevat parhaiten esiin juuri kuumassa keitossa, Haapakoski sanoo.
Aromikas makuyhdistelmä Poronhoito on vanhin elinvoimainen elinkeino pohjoisessa. Poronlihan tuotannon aloitus ajoittuu aina syksyyn, jolloin porot kerätään luonnosta tokkiin.
– Meille on tärkeää, että poronliha on aina tuoretta ja ensiluokkaista. Siksi hankinta-, käsittely- ja toimitusketjumme on lyhyt ja tehokas. Sovimme porojen teurastusten alkaessa tuottajien kanssa tarkat aikataulut teurastukselle ja lihan leikkuulle. Näin varmistamme, että liha päätyy mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti asiakkaalle, Haapakoski kertoo.
Pohjoissuomalaisen perheyrityksen toimintaa ohjaavat vastuullisuus, avoimuus, rehellisyys ja puhtaat raaka-aineet. Janne Haapakoski onkin iloinen, että heidän yrityksensä poronliha on nyt osa Kokkikartanon korkealaatuisten valmisruokien makumaailmaa.
Kuvateksti: Tarkkaile ilmettäsi, kun savuporokeiton täyteläisyys iskee makuhermoihin. Valmistaudu nimittäin siihen, että tämä keitto vetää suupielet maireaan hymyyn.
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää