Lihapyörykät ja muusi

”Teidän Lihapyörykät ja muusi -annoksenne on aivan huippuhyvää! Etätyöpäivän pelastus ja kiireisen illan maukas ruoka-annos koko perheelle.
-Henna, Hämeenlinna
Päihittää kaikki muut 6-0.”
”Tämä oli ihan kuin mummin tekemää! Paitsi pullat eivät olleet palaneita…Hyvä ja maukas muusi, ihanan pehmeä kastike, ja koko annoksen kruunasi puolukkasurvos. Hyvän kokoinen annos. Arvosana 9/10.”
– Maija, Hyvinkää

Kermaisat pyörykät
Lihapullat moni osaa tehdä kotona, mutta osaamme me täällä Keravallakin. Niihin käytetään kotimaista Snellmanin naudan- ja sianlihaa. Kylkeen Valio® kermasta ja kotimaisista perunoista pyöräytetty muusi ja siihen vielä maukas kermakastike, itse keitetystä lihaliemestä. Ja tietysti puolukkasurvos.
Ainekset:
Ainekset: Perunamuusi 170 g: Peruna 68 % (Suomi), Valio® kerma (Suomi), vesi, jodioitu suola. Lihapyörykät 100 g: Snellmanin naudan- ja sianliha 87 % (Suomi), sipuli, korppujauho (vehnäjauho, suola, hiiva), vesi, kananmuna, kerma (Suomi), suola, mausteet (musta-, mauste- ja valkopippuri), rypsiöljy. Kermakastike 50 g: Lihaliemi (vesi, naudan luut, naudanliha, sipuli, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti), suola), Valio® kerma (Suomi), vehnäjauho, Valio® voi (Suomi), tomaattisose, sokeri, siirappi, jodioitu suola, karamellisoitu sokerisiirappi, maustepippuri, mustapippuri. Puolukkasurvos 30 g: Puolukka, sokeri.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 647 kJ / 155 kcal |
Rasvaa | 9.9 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 5 g |
Hiilihydraattia | 9.7 g |
– josta sokereita | 3.6 g |
Ravintokuitua | 0.9 g |
Proteiinia | 6.4 g |
Suolaa | 0.9 g |
Laktoosia | <0,01 g |