Lihapyörykät ja muusi
”Teidän Lihapyörykät ja muusi -annoksenne on aivan huippuhyvää! Etätyöpäivän pelastus ja kiireisen illan maukas ruoka-annos koko perheelle.
-Henna, Hämeenlinna
Päihittää kaikki muut 6-0.”
”Tämä oli ihan kuin mummin tekemää! Paitsi pullat eivät olleet palaneita…Hyvä ja maukas muusi, ihanan pehmeä kastike, ja koko annoksen kruunasi puolukkasurvos. Hyvän kokoinen annos. Arvosana 9/10.”
– Maija, Hyvinkää
Kermaisat pyörykät
Lihapullat moni osaa tehdä kotona, mutta osaamme me täällä Keravallakin. Niihin käytetään kotimaista Snellmanin naudan- ja sianlihaa. Kylkeen kotimaisista perunoista ja kermasta pyöräytetty muusi ja siihen vielä maukas kermakastike, itse keitetystä lihaliemestä. Ja tietysti puolukkasurvos.
Ainekset:
Perunamuusi 170 g: Peruna 68 % (Suomi), suomalainen kerma, vesi, jodioitu suola. Lihapyörykät 100 g: Snellmanin naudan- ja sianliha 87 % (Suomi), sipuli, korppujauho (vehnä), kananmuna, suomalainen kerma, suomalainen voi, suola, mausteet (musta-, mauste- ja valkopippuri). Kermakastike 50 g: Lihaliemi (vesi, naudan luut, naudanliha, sipuli, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti), suola), suomalainen kerma, vehnäjauho, suomalainen voi, tomaattisose, sokeri, siirappi, jodioitu suola, karamellisoitu sokerisiirappi, maustepippuri, mustapippuri. Puolukkasurvos 30 g: Puolukka, sokeri.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 679 kJ / 163 kcal |
Rasvaa | 10.2 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 5.2 g |
Hiilihydraattia | 10.5 g |
– josta sokereita | 3.7 g |
Ravintokuitua | 1 g |
Proteiinia | 6.7 g |
Suolaa | 0.9 g |
Laktoosia | <0.01 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.