100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Kokkikartano tuotti viime vuonna yli 50 000 kiloa paistinrasvaa, lähinnä pekonin paistamisesta. Se on paljon rasvaa se.
Mutta mihin ihmeeseen tuo määrä rasvaa oikein sitten laitetaan?
Pieni osa rasvasta voidaan käyttää muiden tuotteiden valmistamiseen ja makua parantamaan, kuten esimerkiksi meidän Lasagne bolognese -annokseemme. Mutta se on aika pieni osa se.
Aiemmin paistinrasvaa hyödynnettiin osittain eläinrehun tuotannon kanssa, mutta logistiikka kävi hankalaksi – rasvat eivät kuitenkaan säily pitkiä aikoja tynnyrissä. Ne rupeavat haisemaan aika pahalta.
Vuodesta 2022 Kokkikartano on tehnyt yhteistyötä Suomen Kasviöljykierrätys Oy:n kanssa, jonka ansiosta kaikki tuottamamme paistinrasvat pääsevät kiertoon. Erityisesti logistiikan kanssa ongelmat ovat poistuneet, sillä Suomen Kasviöljykierrätys toimittaa aina uudet astiat vanhojen tilalle.
Kokkikartanolta kuskatut jätteet käsitellään tuotantolaitoksella Loimaalla, joka tuottaa 80 prosenttia vuotuisesta sähköntarpeestaan omalla aurinkovoimalallaan.
Kun jätteet käsitellään tehtaalla, jaetaan ne kolmeen osaan; suurin osa rasvoista menee joko voiteluaine- ja biopolttoaineteollisuuteen, kun puolestaan epäpuhtaudet hyödynnetään biokaasulaitoksilla.
Rasvat siis menevät sataprosenttisesti hyötykäyttöön.
Tietysti me täällä käsitellään muutkin jätteet; hirmuisesti erilaisia muovityyppejä, biojätteet, metallit, lasit, paperit, pahvit.
”Kokkikartano arvostaa ympäristöä. Yritämme kuormittaa sitä mahdollisimman vähän, että jätteistä voitaisiin hyödyntää kaikki”, kertoo Kokkikartanon hygieniavastaava Pauliina Torppavirta. ”Etsimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia hyödyntää meillä muodostuvaa jätettä uusiin tarkoituksiin.”
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää