Ravitsemusasiantuntija Ilona Rechardt on tehnyt Kokkikartanolla työtä maukkaan ja terveellisen valmisruoan eteen vuodesta 2017. Kun Ilonalta kysyy mikä hänen työssään on parasta, vastaus tulee nopeasti.
– Minulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen millaista valmisruokaa suomalaiset syövät. Yksi osa työtäni on osallistua tuotekehitystyöhön ravintosisältöjen puitteissa, Ilona kertoo.
Hän keskittyy parhaillaan uusien tuotteiden tuotetietoihin. Ilona seuraa tarkasti myös ruokatrendejä. Ajankohtaisia aiheita ovat muun muassa vastuullisuus ja ruokavalion kokonaisuus. Ilona puhuu myös erilaisista suuntauksia, kuten Fodmap-ruokavaliosta, joka on huomioitu valmisruoissa.
Ilona uskoo, että tulevaisuudessa valmisruokien osalta kasvisvaihtoehdot lisääntyvät. Hänen mukaansa monet trendit taipuvat hyvin valmisruokiin.
– Kokkikartanolla on valmistettu helmikuusta asti Sydänmerkki-tuotteita. Niissä on vähemmän suolaa, kovia rasvoja ja enemmän kuituja, kuin vastaavissa tavanomaisissa tuotteissa. Fodmap-ruokavaliota tukevat täyteläinen porkkana-inkiväärikeitto ja tomaatti-vuohenjuustokeitto, hän listaa.
Joskus Ilonalta kysytään tekevätkö prosessointi ja lisäaineet ruoasta epäterveellisempää kuin alusta loppuun asti kotikeittiössä valmistettu. Tähän hän vastaa, että ruoan terveellisyyskeskustelussa kannattaa kiinnittää huomio kuidun saantiin sekä rasvan ja suolan määrään ja laatuun.
– Suomalaiset syövät suolaa, mutta eivät välttämättä saa riittävästi jodia. Siksi kaikissa Kokkikartanon tuotteissa on käytetty jodioitua suolaa, Ilona täsmentää. Myös kuidun saannissa suomalaisilla on paljon parannettavaa, hän kiteyttää.
Mitä prosessointiin tulee, niin ravitsemusasiantuntijan sanoin kasvisten pilkkominen ja lihan paistaminen ovat myös ruoan prosessointia.
– Kokkikartanolla ruoka valmistetaan samoilla menetelmillä kuin kotona; kasviksia pilkotaan ja liha paistetaan. Ero on mittakaavassa ja siitä, että tekemiseen on selkeä prosessi. Kokkikartanolla ajatellaan aina sitä, että ruoka maistuu hyvältä – myös terveellinen ruoka, Ilona lisää.
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää