Itse keitellyt liemet
Mitä makuasioihin tulee, niin meillä Kokkikartanolla niihin suhtaudutaan aika intohimolla. Nyt hurahdimme liemiin ja niiden makuihin. Jopa niin, että pistettiin oma liemitehdas pystyyn. Kun itse tekee, saa juuri niin hyvää kuin haluaa.
Liemi tuo makua yllättävän moneen ruokaan. Esimerkiksi keitoissa ja kastikkeissa se on olennainen osa lopputulosta. Kunnon liemi luo vivahteita ruokiin ja syvyyttä raaka-aineisiin.
Kokeiltiin kaikenlaista, mutta meidän suuta eniten miellytti aika yksinkertainen keitos. Liha- ja kanaliemeen tuoreita, lihaisia luita, kalaliemeen fileerausperkuita. Sopivasti mausteita mukaan. Salaisuus on, että malttaa keittää tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi huolella. Lihalientä esimerkiksi pitää keittää koko yö.