logo
Open Close

Itse keitellyt liemet

Mitä makuasioihin tulee, niin meillä Kokkikartanolla niihin suhtaudutaan aika intohimolla. Nyt hurahdimme liemiin ja niiden makuihin. Jopa niin, että pistettiin oma liemitehdas pystyyn. Kun itse tekee, saa juuri niin hyvää kuin haluaa.

Liemi tuo makua yllättävän moneen ruokaan. Esimerkiksi keitoissa ja kastikkeissa se on olennainen osa lopputulosta. Kunnon liemi luo vivahteita ruokiin ja syvyyttä raaka-aineisiin.

Kokeiltiin kaikenlaista, mutta meidän suuta eniten miellytti aika yksinkertainen keitos. Liha- ja kanaliemeen tuoreita, lihaisia luita, kalaliemeen fileerausperkuita. Sopivasti mausteita mukaan. Salaisuus on, että malttaa keittää tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi huolella. Lihalientä esimerkiksi pitää keittää koko yö.

Meidän omat liemet maistuvat näissä ruuissa:

Isot lihapullat kermakastikkeessa 3200 g, laktoositon
Karjalanpaisti 2500 g, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, maidoton
Lasagne Bolognese 600 g, laktoositon
Lihakeitto 350 g, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, maidoton
Lihapullat kermakastikkeessa 3200 g, laktoositon
Lihapyörykät ja muusi 350 g, laktoositon
Lohikeitto 350 g, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton
Pippurihärkäpata riisillä 300 g, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton
Riistapyörykät kermakastikkeessa 3200 g, laktoositon
Superior kinkkupasta 300 g, laktoositon, kananmunaton
Täyteläinen Kana-tuorejuustokeitto 300 g, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton