logo
Open Close

Itse keitellyt liemet

Mitä makuasioihin tulee, niin meillä Kokkikartanolla niihin suhtaudutaan aika intohimolla. Nyt hurahdimme liemiin ja niiden makuihin. Jopa niin, että pistettiin oma liemitehdas pystyyn. Kun itse tekee, saa juuri niin hyvää kuin haluaa.

Liemi tuo makua yllättävän moneen ruokaan. Esimerkiksi keitoissa ja kastikkeissa se on olennainen osa lopputulosta. Kunnon liemi luo vivahteita ruokiin ja syvyyttä raaka-aineisiin.

Kokeiltiin kaikenlaista, mutta meidän suuta eniten miellytti aika yksinkertainen keitos. Liha- ja kanaliemeen tuoreita, lihaisia luita, kalaliemeen fileerausperkuita. Sopivasti mausteita mukaan. Salaisuus on, että malttaa keittää tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi huolella. Lihalientä esimerkiksi pitää keittää koko yö.

Meidän omat liemet maistuvat näissä ruuissa:

Broileria ja pastaa sitruunakastikkeessa 300 g, laktoositon
Gyros hampurilainen 175 g, laktoositon, voimakassuolainen
Isot lihapullat kermakastikkeessa 3200 g, laktoositon
Jauhelihakeitto 350 g, laktoositon, gluteeniton
Jauhelihakeitto 2500 g, laktoositon, gluteeniton
Kanakeitto thaimaalai­sittain 350 g, laktoositon, gluteeniton
Kanakeitto thaimaalaisittain 2500 g, laktoositon, gluteeniton
Karjalanpaisti 2500 g, laktoositon, gluteeniton
Kermainen kanakeitto 300 g, laktoositon, gluteeniton
Kylmäsavuporopasta 650 g, laktoositon
Lasagne Bolognese 600 g, laktoositon
Lasagne Bolognese 2800 g, laktoositon