logo
Open Close

Näin kierrätät Kokki­kartanon ruokien pakkaukset oikein

Me Kokkikartanolla pyrimme pakkaamaan ruoat mahdollisimman ympäristöystävällisiin pakkauksiin. Meidän kaikkien yhteinen tehtävä on lajitella ne oikein.
Näin säästämme energiaa ja luonnonvaroja!

Kokkikartanon pakkauksissa käytettäviä materiaaleja ovat kartonki, paperi, alumiini ja muovi. Katso tästä kierrätysohjeet tuoteryhmittäin:

Keitot ja puurot 300g

Litistä kartonkiholkki ja laita se kartonginkeräykseen. Huuhtele ruoanjäämät muovikannesta ja -kulhosta, ja anna kuivua. Laita ne sitten muovipakkauskeräykseen.

Kiusaukset, pastat ja laatikot 650–700 g

Laita pakkausta kiertävä etiketti kartonginkeräykseen ja muovikansi muovipakkauskeräykseen. Huuhtele enimmät ruoanjäämät vuoasta, anna kuivua ja laita metallinkeräykseen.

Etiketistä kanteen tai vuokaan tarttunut liima ei ole haitallista kierrätyksen kannalta. Se liotetaan irti kierrätyslaitoksella.

Keitot 350 g ja pata-ateriat 300 g

Litistä holkki ja laita se kartonginkeräykseen. Huuhtele ruoanjäämät muovikannesta ja kulhosta, anna kuivua ja laita ne muovipakkauskeräykseen.

Annosateriat 300 g

Laita muovikalvo muovipakkauskeräykseen. Huuhtele ruoanjäämät rasiasta, anna kuivua ja laita muovipakkauskeräykseen.

Annosateriat 350 g

Litistä holkki ja laita se kartonginkeräykseen. Huuhtele ruoanjäämät muovikannesta ja -rasiasta, anna kuivua ja laita ne muovipakkauskeräykseen.

Annosateriat 360g

Litistä holkki ja laita se kartonginkeräykseen. Huuhtele ruoanjäämät kansikalvosta ja rasian sisäpinnalta ja anna kuivua. Irrota muovikalvo rasiasta ja laita muovipakkauskeräykseen kansikalvon kanssa. Litistä vielä rasia ja laita kartonginkeräykseen.

Lasagnet

Laita muovikalvo muovipakkauskeräykseen. Huuhtele ruoanjäämät vuoasta, anna kuivua ja laita metallinkeräykseen.

Hampurilaiset

Laita kalvo ja kastikepakkaus muovipakkauskeräykseen ja banderolli kartonginkeräykseen.

Kastikkeet

Litistä kotelo ja laita kartonginkeräykseen. Huuhtele kastikepussi, anna kuivua ja laita muovipakkauskeräykseen.

Pakkauksia ei tarvitse tiskata ennen kierrättämistä

Vuokia, rasioita ja kulhoja ei tarvitse tiskata putipuhtaiksi ennen kierrätykseen viemistä. Pakkaus on riittävän puhdas, jos sitä voi säilyttää muutaman päivän kotona ilman hajuhaittoja.

Kierrätyksestä ja kierrätysohjeista voi lukea lisää esimerkiksi Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n kotisivuilta www.rinkiin.fi. Ringin kotisivujen kautta voi myös hakea itseään lähimpänä olevaa Rinki-ekopistettä.

Lue lisää: Kokkikartano suunnittelee pakkauksensa ympäristöä ajatellen

Lisätietoa pakkauksistamme ja niiden kierrättämisestä saat Kokkikartanon kuluttajaneuvonnasta kuluttajapalvelu@kokkikartano.fi, 029 0067 800 (ppm) arkisin klo 10–12.