logo
Open Close

Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan

13.3.2024

Kokkikartanon kaikkien aikojen suurin investointi on valmistunut. Uusi moderni logistiikkakeskus saatiin käyttöön marraskuussa 2023. Täällä Kokkikartanon valmisruoat varastoidaan, keräillään ja lähetetään kauppoihin.

Kokkikartanon logistiikkapäällikkö Johannes Kaski esittelee uutta varastoa, jossa laatikoita siirtelevät ihmisen sijaan takana näkyvät keltamustat kuljetinvaunut.

Mittavan laajennuksen ansiosta Kokkikartano voi nyt varastoida kaikki tuotteet saman katon alle. Aiemmin on tarvittu ulkopuolista varastointi- ja keräilyapua, kun omat tilat eivät ole riittäneet. Pitkässä juoksussa investointi omaan varastoon on kannattavampi vaihtoehto kuin palvelun ulkoistaminen. Laskelmien mukaan uuden lähettämön pitäisi riittää Kokkikartanon tarpeisiin ainakin vuoteen 2030 saakka.

Uusi lähettämö on hyvin tekninen. Automaattivarastossa kuljetinvaunut vievät eineslaatikot hyllyihin ja sieltä keräilyyn. Keräilyosastolla on 8–12 keräilypistettä, joilla työntekijät keräävät tuotteet laatikoihin asiakastilausten mukaisesti. Lavotusosastolla työntekijät lastaavat laatikot lavoille ja siirtävät lavat odottamaan kuljetusta.

Projektin yhtenä veturina toiminut logistiikkapäällikkö Johannes Kaski keskittyy nyt lähettämön toiminnan optimointiin ja kehittämiseen.

— Odotan innolla näkeväni, mihin kaikkeen järjestelmät pystyvät. Tehokkuus on yksi asia, mihin aion kiinnittää huomiota, Johannes kertoo.

Kokkikartanon uusi lähettämö (kuvassa vasemmalla) on muuta tehdasta hieman korkeampi. Kyseessä on tehtaan viides laajennus sen jälkeen kun Kokkikartano aloitti tällä tontilla toimintansa vuonna 2005.

Kokkikartanon uusi lähettämö

Pinta-ala: 2 940m2
Budjetti: n. 15 miljoonaa euroa.
Varaston kapasiteetti: 40 000–60 000 eineslaatikkoa.
Käyttöönotto: Marraskuussa 2023.
Pääurakoitsija: Jyrak Oy
Automaatiojärjestelmä: SSI Schäfer
Varastonhallintajärjestelmä: Consafe Logistics Oy

Lue lisää: Kokkikartano kolminkertaistaa varastotilansa – Uusi lähettämö on yrityksen historian suurin investointi