Kahdessa vuosikymmenessä on moni asia muuttunut, vaan Kokkikartanon ruuat ovat kestäneet aikaa. Kuten kinkkukiusaus, joka tehdään edelleen alkuperäisellä reseptillä. Miten tässä näin kävi? Miten tuli kerralla hyvä?
Annetaan Kokkikartanon perustajien kertoa. Jaakko Jokinen ja Esa Heikkinen ovat serkuksia, joilla oli vuosituhannen vaihteessa 30 vuotta lihanjalostusteollisuuden parissa takana ja lopputili taskussa. Käsissään heillä oli löytö: Suomessa oli premium-valmisruoan mentävä aukko. Soitellen ei patojen ääreen lähdetty, vaan vuosikymmenien kokemuksella Esa tutki, laski ja varmisteli, että homma saattaisi toimia ja kannattaa. Jaakko pyysi vaimonsa Einin mukaan ja kolmikko ryhtyi yrittäjiksi.
”Kehäraakeiksi meidät oli rankattu. Oli valtava tahtotila näyttää”, muistelee Jaakko.
Tuotekehityksen lähtökohta oli yksinkertainen. Toteutus vaati kuitenkin valtavaa rohkeutta.
”Tehdään niin hyvä tuote, mihin pystytään. Maksoi mitä maksoi. Sen jälkeen katsotaan, halutaanko sitä ostaa”, kiteyttää Esa.
Lusikallinen kerrallaan ihmiset maistatettiin asiakkaiksi. Kun yksi kauppias oli saatu vakuutetuksi tuotteista, siirryttiin seuraavaan. Aamulla tehtiin ruoat, yöllä siivottiin.
Kun ei tehty ruokaa, kierrettiin ihmisten parissa. Kovalla työllä suomalaiset saatiin rakastumaan ruokiin.
”Kovan työn lisäksi auttoi kolme o:ta, eli onni, osaaminen ja olosuhteet”, summaa Jaakko.
Seitsemän vuoden uurastus ja rakettimainen kasvu markkinoilla palkittiin, kun kolmikko pääsi vuonna 2006 juhannuksen viettoon tuore kauppakirja taskussaan. Ottajia oli runsaasti, mutta yritykselle haluttiin yhteiset arvot jakava omistaja. Sellainen löytyi Snellmanista.
”Haluttiin myydä sellaiselle, joka jättää yrityksen elämään”, kiteyttää Eini.
Paluu vanhoille kulmille saa kolmikon herkistymään. Esa tunnustaa, että ei ole rakkaasta yrityksestään luopumisesta toipunut kokonaan vieläkään.
”Nyt on tunne, kuin tulisi kotiin”, huokaa Jaakko.
Esa, Jaakko ja Eini, kiitos kun teitte meille Kokkikartanon. Ja tervetuloa kotiin.
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää