logo
Open Close

Maku edellä

MAKU EDELLÄ.

Hyvän valmisruoan tekeminen on melko yksinkertaista. Oikeastaan se on jopa yksinkertaisempaa kuin huonon tekeminen. Maistuvaa ruokaa on osattu tehdä suomalaisissa keittiöissä jo vuosikymmeniä, joten otetaan sieltä parhaat opit ja pistetään pakettiin.

Kun ruokaa tehdään maku edellä, ei raaka-aineista voi tinkiä. Ajatellaan vaikka perinteistä kinkkukiusausta: siinä on pääaineksina perunaa, kinkkua, sipulia ja kermaa. Jos jostain näistä tinkii, se kyllä maistuu lautasella.

Siksi meillä Kokkikartanolla etsitään ja maistellaan, kunnes parhaat raaka-aineet ovat löytyneet. Joskus koko tuotekehitys voi lähteä raaka-aineesta: Snellmanin pekoni oli mielestämme niin järjettömän hyvä, että oli suorastaan velvollisuus tehdä siitä ruoka.

Snellmanin pekoni oli mielestämme niin järjettömän hyvä, että oli suorastaan velvollisuus tehdä siitä ruokaa.

Kokkikartanolla käytetään tosi paljon kotimaista. Esimerkiksi kaikki porsaan-, naudan- ja broilerinliha sekä voi, maito ja kerma on aina kotimaista. Myös peruna on kotimaista ja osa vihanneksista. Mutta oli raaka-aine Suomesta tai muualta, aina sen pitää läpäistä makuseulamme ja olla parasta, mitä saatavilla on. Siksi esimerkiksi joku vihannes voi olla satokauden aikaan kotimaista, sen ulkopuolella tuontitavaraa. 

Onneksi kotiruuan kokkaamisen voi useassa tapauksessa skaalata isommaksi.

Kun valmisruokaa tekee kauppoihin myytäväksi, sitä tarvitaan paljon. Onneksi kotiruuan kokkaamisen voi useassa tapauksessa skaalata isommaksi.
Meillä Keravalla kuluu viikossa helposti 5 500 kiloa pastaa, reilut 30 000 litraa kermaa ja 5 000 kiloa broileria. Niin ja perunaa me käytetään paljon,
yli 75 000 kiloa viikossa. Ihan samalla tavalla ruokaa silti tehdään kuin kotona. Padat vaan on isompia ja uunit kookkaampia.

Kokkikartano ei ole koskaan juossut trendien perässä, ellei nyt sitten hyvää ja yksinkertaista kotiruokaa pidä tälläkin hetkellä jonkinlaisena trendinä. Yksi syy on se, että kaikki ruoka ei vaan toimi isoina annoksina tehtynä. Ei ainakaan ilman, että prosessia joutuu muuttamaan tai jotain joutuu säätämään ylimääräisinä lisäaineina. Sellaisiin hommiin me emme lähde, vaan mieluimmin kokeillaan sitten jotain ihan muuta.

Yksi keskeisistä arvoistamme on tarjota ihmisille mahdollisuus parempaan.

Vaikka olemme pieni, keravalainen ruokatehdas, olemme myös monen sadan työntekijän yhteisö. Keravalla sijaitsevalla tehtaallamme on suuri, lähes koko seinän peittävä juliste, johon on listattu meidän tekemistämme ohjaavia arvoja. Yksi keskeisimmistä arvoistamme on tarjota ihmisille mahdollisuus parempaan.

Tämä tarkoittaa tietenkin parempaa ruokaa, mutta myös esimerkiksi parempaa työpaikkaa sekä parempaa yhteistyökumppania. Tietenkin ruoka on meille sydämenasia, mutta on elämässä muutakin. Myös sydän on meille sydämenasia.