logo
Open Close

Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia

9.8.2024

Kokkikartanolla kesätöissä tutuksi tulee ruokatehtaan prosessien lisäksi myös laaja tuotevalikoima.

Lähettämön kesätyöntekijä Otto Koskikallio pääsi työssään tutustumaan ruokatehtaan logistiikkaratkaisuihin sopivasti ennen konetekniikan diplomi-insinöörin opintojen aloittamista.

Kokkikartano on työllistänyt tänä kesänä Keravalla ja Pietarsaaressa yhteensä 80 kesätyöntekijää, mikä on jälleen ennätysmäärä. Kirjavaan joukkoon lukeutuu niin elintarvikealan opiskelijoita, lukiolaisia kuin alan vaihtajia. Joillekin heistä Kokkikartano on ihka ensimmäinen työpaikka. Kehuja saavat erityisesti mukavat työkaverit ja hyvät ruoat, joita saa henkilöstömyymälästä ostaa kotiinkin huokeaan hintaan.

Pienen ruokatehtaan tavaraliikenteen vilkkaus yllätti

Keravalainen Otto Koskikallio, 19, on työskennellyt kesän Kokkikartanon lähettämössä tuotantotyöntekijänä. Kesätyöpaikkaa etsiessä hakupäätökseen vaikuttivat yrityksen läheinen sijainti ja tutut tuotteet.

– Etenkin Lohikiusausta on mennyt meillä kotona ja se on edelleen suosikkini Kokkikartanolta, Otto kertoo.

Pauliina Jurvanen opiskelee elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa ja on työskennellyt kesän Kokkikartanolla kiusauskeittiössä. Feta-kasviskiusauksesta onkin tullut Pauliinan suosikkituote. Työt jatkuvat kesän jälkeen osa-aikaisena opiskelun ohella.

Työ ruokatehtaan lähettämössä on valmiiden tuotteiden keräilyä laatikoihin sekä laatikoiden lastaamista lavoille kuljetusta varten. Nopeimmillaan tänään valmistetut ruoat lähtevät kauppoihin saman päivän aikana.

– Olen ollut noin puolet ajasta lavottamassa ja puolet keräilemässä. Työtehtävät oli helppo oppia. Ne upposivat muistiin jo ensimmäisellä viikolla. Eniten pidän lavottamisesta. Siinä aika menee nopeasti, Otto kertoo.

Kyseessä on Oton ensimmäinen ”oikea” kesätyö, joten uutta oppia on tullut paljon niin logistiikasta kuin työelämästä ylipäätään. Lähettämössä työskennellään kolmessa vuorossa kahdeksan tuntia päivässä. Aamuvuoro on kello 7–15, iltavuoro kello 15–23 ja yövuoro kello 23–7. Valvominen on Oton mukaan onnistunut hyvin, sillä tekemistä on koko ajan. Työkaverit neuvoivat nukkumaan päiväunet ennen töitä ja juomaan kahvia. Ne osoittautuivat toimiviksi apukeinoiksi.

Juha Silvennoinen opiskelee valtiotieteitä Turun yliopistossa, mutta halusi asua kesän kotikonnuillaan Keravalla lähellä lapsuudenkavereitaan. Perustyötehtävien lisäksi kesätyö pakkaamossa tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden käyttää englantia työkielenä.

Ruokatehtaassa työskentelyn etuja ovat maittavat ateriat niin henkilöstöruokalassa kuin henkilöstömyymälästä kotiin ostettuna.

– Eniten pidän aamuvuorosta, kun saa syödä aamiaisen ja lounaan työpaikalla, ja kun jää töiden jälkeen aikaa tehdä vielä kotonakin kaikkea, Otto kertoo.

Yllättävintä hänen mielestään on ollut tavaraliikenteen määrä.

– Tavaraa kulkee täälläkin todella paljon. Rekkoja tulee ja menee koko ajan. En aavistanut, että se olisi näin vilkasta.

Mitja Komille Kokkikartano on ensimmäinen kesätyöpaikka. Hyvä ilmapiiri ja mukavat työkaverit ovat saaneet viihtymään. Työt jatkuvat kesän jälkeen lukion ohella, jossa ensimmäinen erä ylioppilaskirjoituksia koittaa jo tänä syksynä.

Syksyllä Ottoa odottavat uudet haasteet, kun hän aloittaa konetekniikan diplomi-insinöörin opinnot Lappeenrannan yliopistossa. Kesätyön päätyttyä edessä on muutto ja orientoituminen opiskelun pariin.

Kokkikartanolla Otto onkin päässyt hieman tarkastelemaan erilaisia ruokatehtaan teknisiä ratkaisuja muun muassa hisseissä ja kuljettimissa, mitä myös konetekniikan insinöörinä voisi päästä suunnittelemaan. Hän uskoo, että tästä on hyötyä tulevissa opinnoissa.

Ylipäätään Kokkikartanosta on jäänyt kokemus mukavana ensimmäisenä kesätyöpaikkana.

– Mukavaa on ollut ja kaikki on mennyt hyvin. Työkaverit ovat kivoja ja kaikkien kanssa on ollut helppo tulla toimeen, Otto toteaa.

Nina Mättö vaihtoi perhepäivähoitajasta tuotantotyöntekijäksi Kokkikartanon keittiöön. Kesän aikana hän on muun muassa annostellut Nakkiperunamuusia ja Lihakaalilaatikkoa rasioihin sekä pakannut puolivalmisteita.

Lue myös: Kesätyö Kokkikartanolla tarjoaa arvokasta käytännön kokemusta elintarvikealan opiskelijoille