Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Jos jouluruoat eivät enää sellaisenaan uppoa,niistä voi valmistaa jotain muuta suolaista tai makeaa herkkua!
Näihin Kokkikartanon tuotekehityksen suunnittelemiin resepteihin on hyödynnetty nerokkaalla tavalla eri jouluruokia.
Bataattilaatikosta voi tehdä kuivakakun ja riisipuurosta juustokakun. Punajuuri-sinihomejuustolaatikko ja perunalaatikko puolestaan muodostavat yhdessä muiden ainesten kanssa herkullisen kasvissosekeiton. Katso ohjeet alta!
Mausteinen bataattikakku
1 dl Kokkikartanon bataattilaatikkoa
3 dl laktoositonta maitoa
3 dl fariinisokeria
1,5 dl voisulaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Laita kulhoon fariinisokeri, bataattilaatikko, voisula ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä jauho, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne ja maito kulhoon vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele kaksi pientä tai yksi iso kakkuvuoka ja ripottele päälle korppujauhoja.
Laita taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n. 45 min.
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
Ennen tarjoilua siivilöi päälle vielä tomusokeria
Valkosuklaa-tuorejuustokakku
2 dl Kokkikartanon riisipuuroa
200 g piparkakkuja
50 g voisulaa
200 g tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
2 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
2 kpl liivatelehtiä
Koristeluun:
Kermavaahtoa ja piparkakkumuruja.
Hienonna piparkakut ja yhdistä voisulan kanssa.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
Öljyä vuoan reuna ja ripottele päälle tomusokeria.
Painele pipari-voi-seos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Laita kulhoon tuorejuusto, riisipuuro, raastettu sitruunankuori ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen.
Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet.
Kaada jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-riisipuuro-seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää sitruuna-liivateseos ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kermavaahto varovasti joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin n. 2–4 tunniksi.
Laita hyytynyt kakku tarjoiluastiaan ja koristele kermavaahdolla ja piparimuruilla.
Punajuuri-sinihomejuustososekeitto
400 g Kokkikartanon punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa
100 g Kokkikartanon perunalaatikkoa
2 dl vettä
50 g sinihomejuustoa
1/3 tl mustapippurijauhetta
1/3 tl sokeria
½-1 tl suolaa
1,5 dl laktoositonta kuohukermaa
persiljaa
Laita kattilaan punajuuri-sinihomejuustolaatikko ja perunalaatikko, vesi, sinihomejuusto, mustapippuri, sokeri ja suola.
Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle sinihomejuustomurua ja hienonnettua persiljaa.
Kokkikartano lanseeraa joukon herkullisia perunatuotteita kesäisiin ruokailuhetkiin! Kurkkaa kaikki huhtikuun 2025 uutuudet täältä
8.4.2025
Lue lisää
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää