logo
Open Close

Näillä Kokki­kartanon hävikki­resepteillä voit hyödyntää jouluruokien tähteet uudella herkullisella tavalla

23.12.2022

Ylijääneistä jouluruoista voi valmistaa monia maittavia hävikkiruokia. Esimerkiksi lanttulaatikosta voi tehdä rieskoja, perunalaatikosta ja kinkusta pannukakkua, ja porkkanalaatikosta kääretortun.

Jos joululaatikot eivät enää sellaisenaan uppoa, niistä voi leipoa jotain muuta suolaista tai makeaa herkkua.

Lantturieskat (15 kpl)

6 dl Kokkikartanon lanttulaatikkoa

50 g sulatettua voita

3 kananmunaa

2 dl maitoa

1,5 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 dl kaurahiutaleita

5 dl vehnäjauhoja

  1. Laita kulhoon lanttulaatikko, sulatettu voi, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita leivinpaperin päälle pellille kahdella lusikalla yhdeksän taikinanokaretta ja toiselle pellille kuusi.

4. Ripottele päälle hiukan jauhoja, painele noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.

5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15–20 min, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.

Reseptistä tulee 15 kpl rieskoja. Voit annostella yhdelle pellille yhdeksän taikinanokaretta ja toiselle kuusi.

Peruna-kinkku-pannukakku

Pohja:

3 dl Kokkikartanon perunalaatikkoa

4 kpl kananmunia

8 dl maitoa

50 g sulatettua voita

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 sipuli

Nokare voita paistamiseen

0,5 tl mustapippurirouhetta

300 g joulukinkkua

1 iso suippopaprika

4 dl juustoraastetta (esim. Valio Emmental punaleima)

Pannukakku on erinomaisen makuista myös seuraavana päivänä!

Pohja:

  1. Laita kulhoon perunalaatikko ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää maito ja sekoita.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sulatetun voin kanssa. Sekoita hyvin.
  4. Anna taikinan seistä noin 30 min.

Täyte:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota voissa.
  2. Suikaloi kinkku ja paprika.
  3. Sekoita sipuli, mustapippuri, kinkku ja paprika keskenään.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte päälle tasaisesti. Lisää lopuksi juustoraaste. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 min, kunnes pannukakku on kauniin ruskea.

Jäähdytä pannukakkua hetki ennen syömistä.

Porkkana-unelmatorttu

Pohja:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

100 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl kanelia

2 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

1,5 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 dl Kokkikartanon porkkanalaatikkoa

Täyte:

80 g voita

300 g Mascarpone tuorejuustoa

4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Valmiin porkkana-unelmatortun voi myös pakastaa.
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
  3. Lisää taikinaan porkkanalaatikko ja sekoita tasaiseksi.

4. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.

5. Anna jäähtyä kunnolla.

Täyte:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi.
  2. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnes täyte on tasainen.
  3. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.

Kääri rullaksi leivinpaperin avulla.

Kääri porkkana-unelmatorttu lopuksi tiukasti leivinpaperiin. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään jopa yön yli niin maku vain paranee! Ennen tarjoilua siivilöi unelmatortun päälle vielä tomusokeria.

Reseptit: Kokkikartano