Näillä Kokkikartanon hävikkiresepteillä voit hyödyntää jouluruokien tähteet uudella herkullisella tavalla
Ylijääneistä jouluruoista voi valmistaa monia maittavia hävikkiruokia. Esimerkiksi lanttulaatikosta voi tehdä rieskoja, perunalaatikosta ja kinkusta pannukakkua, ja porkkanalaatikosta kääretortun.
Lantturieskat (15 kpl)
6 dl Kokkikartanon lanttulaatikkoa
50 g sulatettua voita
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
- Laita kulhoon lanttulaatikko, sulatettu voi, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Laita leivinpaperin päälle pellille kahdella lusikalla yhdeksän taikinanokaretta ja toiselle pellille kuusi.
4. Ripottele päälle hiukan jauhoja, painele noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.
5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15–20 min, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.
Peruna-kinkku-pannukakku
Pohja:
3 dl Kokkikartanon perunalaatikkoa
4 kpl kananmunia
8 dl maitoa
50 g sulatettua voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 sipuli
Nokare voita paistamiseen
0,5 tl mustapippurirouhetta
300 g joulukinkkua
1 iso suippopaprika
4 dl juustoraastetta (esim. Valio Emmental punaleima)
Pohja:
- Laita kulhoon perunalaatikko ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää maito ja sekoita.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sulatetun voin kanssa. Sekoita hyvin.
- Anna taikinan seistä noin 30 min.
Täyte:
- Hienonna sipuli ja kuullota voissa.
- Suikaloi kinkku ja paprika.
- Sekoita sipuli, mustapippuri, kinkku ja paprika keskenään.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte päälle tasaisesti. Lisää lopuksi juustoraaste. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 min, kunnes pannukakku on kauniin ruskea.
Jäähdytä pannukakkua hetki ennen syömistä.
Porkkana-unelmatorttu
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl Kokkikartanon porkkanalaatikkoa
Täyte:
80 g voita
300 g Mascarpone tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
- Lisää taikinaan porkkanalaatikko ja sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.
5. Anna jäähtyä kunnolla.
Täyte:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi.
- Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnes täyte on tasainen.
- Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
Kääri rullaksi leivinpaperin avulla.
Kääri porkkana-unelmatorttu lopuksi tiukasti leivinpaperiin. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään jopa yön yli niin maku vain paranee! Ennen tarjoilua siivilöi unelmatortun päälle vielä tomusokeria.
Reseptit: Kokkikartano