logo
Open Close

Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan

21.12.2023

Jos jouluruoat eivät enää sellaisenaan uppoa, niistä voi valmistaa jotain muuta suolaista tai makeaa herkkua!

Näihin Kokkikartanon tuotekehityksen suunnittelemiin resepteihin on hyödynnetty nerokkaalla tavalla eri jouluruokia.

Bataattilaatikosta voi tehdä kuivakakun ja riisipuurosta juustokakun. Punajuuri-sinihomejuustolaatikko ja perunalaatikko puolestaan muodostavat yhdessä muiden ainesten kanssa herkullisen kasvissosekeiton. Katso ohjeet alta!

Mausteinen bataattikakku

1 dl Kokkikartanon bataattilaatikkoa

3 dl laktoositonta maitoa

3 dl fariinisokeria

1,5 dl voisulaa

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

 2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

  1. Laita kulhoon fariinisokeri, bataattilaatikko, voisula ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Yhdistä jauho, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne ja maito kulhoon vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Voitele kaksi pientä tai yksi iso kakkuvuoka ja ripottele päälle korppujauhoja.
  4. Laita taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n. 45 min.
  5. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
  6. Ennen tarjoilua siivilöi päälle vielä tomusokeria

Valkosuklaa-tuorejuustokakku

2 dl Kokkikartanon riisipuuroa

200 g piparkakkuja

50 g voisulaa

200 g tuorejuustoa

1 rkl vaniljasokeria

1 sitruunan kuori

2 dl laktoositonta kuohukermaa

200 g valkosuklaata

2 rkl sitruunamehua

2 kpl liivatelehtiä

Koristeluun:

Kermavaahtoa ja piparkakkumuruja.

  1. Hienonna piparkakut ja yhdistä voisulan kanssa.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  3. Öljyä vuoan reuna ja ripottele päälle tomusokeria.
  4. Painele pipari-voi-seos vuoan pohjalle.
  5. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  6. Laita kulhoon tuorejuusto, riisipuuro, raastettu sitruunankuori ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  8. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen.
  9. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet.
  10. Kaada jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-riisipuuro-seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  11. Lisää sitruuna-liivateseos ja sekoita tasaiseksi.
  12. Sekoita kermavaahto varovasti joukkoon.
  13. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin n. 2–4 tunniksi.
  14. Laita hyytynyt kakku tarjoiluastiaan ja koristele kermavaahdolla ja piparimuruilla.

Punajuuri-sinihomejuustososekeitto

400 g Kokkikartanon punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa

100 g Kokkikartanon perunalaatikkoa

2 dl vettä

50 g sinihomejuustoa

1/3 tl mustapippurijauhetta

1/3 tl sokeria

½-1 tl suolaa

1,5 dl laktoositonta kuohukermaa

persiljaa

  1. Laita kattilaan punajuuri-sinihomejuustolaatikko ja perunalaatikko, vesi, sinihomejuusto, mustapippuri, sokeri ja suola.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle sinihomejuustomurua ja hienonnettua persiljaa.

Entäpä muut joululaatikot?

Tästä viime jouluna julkaistusta artikkelista löydät lisää hävikkireseptejä porkkana-, lanttu- ja perunalaatikon tähteiden varalle.