Näin teet Kokkikartanon riisipuurosta riisipiirakoita
27.12.2024
Jäikö joulun herkuista vielä riisipuuroa jäljelle? Näillä ohjeilla saat valmistettua niistä riisipiirakoita oikein sydämelliseen tapaan! Kuoritaikinan reseptiin hyödynsimme Marttojen vankkaa osaamista, johon resepti pohjautuukin vahvasti.
Riisipiirakan ainesosat
Täyte:
– 2 x Kokkikartanon 700 g riisipuuroa (yhteensä 1,4 kg)
2. Sekoita suola ja jauhot kylmään veteen, sekoita ja vaivaa taikina kiinteäksi. Ja sileäksi.
3. Ripottele pöydälle ruis- ja vehnäjauhoseosta ja laske taikina jauhojen päälle
4. Painele levystä juomalasilla ympyröitä
5. Aseta ympyrät kuuden kappaleen pinoihin, etteivät ne kuivu. Peitä pinot muovipussilla tai kulholla.
6. Kaulitse ympyrät piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi, soikeiksi tai vaikka sydämenmuotoisiksi kuoriksi. Kasaa kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja niiden väliin, peittäen ne muovipussilla tai elmukelmulla. Täytä kuoret mahdollisimman pian, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
7. Levitä kuorien päälle lusikallinen täytettä, noin 1 cm paksuiseksi. Jätä reunoille saman verran tilaa.
8. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Siirrä valmiit piirakat uunipellille leivinpaperin päälle.
9. Paista piirakoita 275–300 °C lämmössä noin 15 minuuttia.
10. Lado kuumat piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä leivinpaperilla ja liinalla. Tarjoile perinteisen tai munattoman munavoin kanssa.
Näin lämmität Kokkikartanon joululaatikot
11.11.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Kesätyö Kokkikartanolla tarjoaa arvokasta käytännön kokemusta elintarvikealan opiskelijoille
21.7.2023
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevien ukrainalaisten elämä Suomessa on asettunut uomiinsa, mutta mieli on raskas huolesta – ”Soitan joka päivä ja kysyn ovatko kaikki kunnossa”
3.7.2023
Lue lisää
Takaisinveto: Makaronierän mukana tulleen metalliriskin vuoksi osa Kokkikartanon lihamakaronilaatikoista vedetään myynnistä
16.6.2023
Lue lisää
Kokkikartanon salaatit nyt kaupoissa! Katso kaikki kevään uutuudet täältä
21.4.2023
Lue lisää
Suomalaiset valitsivat Kokkikartanon vastuullisimpien brändien joukkoon
11.4.2023
Lue lisää
Uutta Kokkikartanolta: lihapullia, kasvispullia, porokeittoa ja ateriakastikkeita
24.1.2023
Lue lisää
Valmisruokaa nuorilta nuorille – Keravalaisen Kurkelan koulun oppilaat suunnittelivat Kokkikartanolle tuotteen
16.1.2023
Lue lisää
Kokkikartanon kesätyöpaikat ovat auki – Tule osaksi mukavaa työporukkaamme!
28.12.2022
Lue lisää
Näillä Kokkikartanon hävikkiresepteillä voit hyödyntää jouluruokien tähteet uudella herkullisella tavalla
23.12.2022
Lue lisää
Kiitos asiakkaillemme! Kiusaamisvapaa kiusaus kerrytti lähes 14 000 euroa kiusaamisen vastaiseen työhön
28.11.2022
Lue lisää
Lapset tutustuivat vanhempiensa työhön Kokkikartanolla – Kaivattu teemapäivä palasi koronatauon jälkeen
18.11.2022
Lue lisää
Kokkikartano kolminkertaistaa varastotilansa – Uusi lähettämö on yrityksen historian suurin investointi
4.10.2022
Lue lisää
Uutta syksyllä 2022: jauhelihakiusaus, tomaatti-vuohenjuustopasta, kermainen kanakeitto ja riisipuuro
5.9.2022
Lue lisää
Suomalaista perunaa, Snellmanin lihaa ja Valion kermaa – Näin Kokkikartano suosii kotimaista
2.9.2022
Lue lisää
Kokkikartanolle merkittävä kunnianosoitus Keravan kaupungilta
22.6.2022
Lue lisää
Kokkikartanolla takana ennätysvuosi – Toimitusjohtaja: Kiitos kuuluu koko porukalle
22.3.2022
Lue lisää
Tule kesätöihin Kokkikartanolle Keravalle – Haku on käynnissä!
25.1.2022
Lue lisää
Kokkikartanolla tiedetään, mistä suomalaiset pitävät
10.8.2021
Lue lisää
Perhe lapsen lähelle – Kokkikartano mukana talkoissa
9.6.2021
Lue lisää
Uutuus hampurilaisia nyt kaupoissa!
26.5.2021
Lue lisää