logo
Open Close

Näin teet Kok­ki­kar­ta­non rii­si­puu­ros­ta rii­si­pii­ra­koi­ta

27.12.2024

Jäikö joulun herkuista vielä riisipuuroa jäljelle? Näillä ohjeilla saat valmistettua niistä riisipiirakoita oikein sydämelliseen tapaan! Kuoritaikinan reseptiin hyödynsimme Marttojen vankkaa osaamista, johon resepti pohjautuukin vahvasti.

Riisipiirakan ainesosat

Täyte:

– 2 x Kokkikartanon 700 g riisipuuroa (yhteensä 1,4 kg)

– 1 kpl kananmuna

Kuoritaikina:

– 1½ dl vettä
– 3/4 tl suolaa
– 3 dl ruisjauhoja
– 1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Riko kananmuna Kokkikartanon riisipuuroihin, sekoita

2. Sekoita suola ja jauhot kylmään veteen, sekoita ja vaivaa taikina kiinteäksi. Ja sileäksi.

3. Ripottele pöydälle ruis- ja vehnäjauhoseosta ja laske taikina jauhojen päälle

4. Painele levystä juomalasilla ympyröitä

5. Aseta ympyrät kuuden kappaleen pinoihin, etteivät ne kuivu. Peitä pinot muovipussilla tai kulholla.

6. Kaulitse ympyrät piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi, soikeiksi tai vaikka sydämenmuotoisiksi kuoriksi. Kasaa kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja niiden väliin, peittäen ne muovipussilla tai elmukelmulla. Täytä kuoret mahdollisimman pian, jotta ne eivät tartu toisiinsa.

7. Levitä kuorien päälle lusikallinen täytettä, noin 1 cm paksuiseksi. Jätä reunoille saman verran tilaa.

8. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Siirrä valmiit piirakat uunipellille leivinpaperin päälle.

9. Paista piirakoita 275–300 °C lämmössä noin 15 minuuttia.

10. Lado kuumat piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä leivinpaperilla ja liinalla. Tarjoile perinteisen tai munattoman munavoin kanssa.

Ja eikun syömään!

Marttojen koko reseptille kuuluu tietysti iso kiitos – sen voi lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.martat.fi/reseptit/karjalanpiirakat/