logo
Open Close

Kesätyö Kokkikartanolla tarjoaa arvokasta käytännön kokemusta elintarvikealan opiskelijoille

21.7.2023

Kokkikartano on työllistänyt tänä kesänä Keravalla ja Pietarsaaressa yhteensä ennätykselliset 70 kesätyöntekijää.

Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee tuotannossa eri osastoilla: vastaanotossa, keittiössä, pakkaamossa ja lähettämössä.

Mukavat ja avuliaat työkaverit, vaihteleva ja monipuolinen työ, hyvä ruoka ja vapaat viikonloput. Muun muassa näitä asioita Kokkikartanon kesätyöntekijät arvostavat. Monet heistä opiskelevat esimerkiksi elintarviketieteitä tai bio- ja elintarviketekniikkaa, mutta monelle ala on uusi tuttavuus. Perehdytyksessä kaikki ovat kuitenkin saaneet samat lähtökohdat työhön.

Näköalapaikka alan opiskelijalle

Enna Märjenjärvi opiskelee elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa ja on kesätöissä Kokkikartanon laatutiimissä.

Kesätyö Kokkikartanon laatutiimissä on Enna Märjenjärven mukaan oikea näköalapaikka elintarviketieteiden opiskelijalle. Hänellä oli ollut jo pitkään tähtäimessä työ laatutehtävien parissa, kunnes tänä kesänä haave toteutui.

– Olen saanut tehdä juuri sitä, mitä olen pitkään halunnut. Jo ensimmäisistä opiskeluvuosista lähtien ajattelin, että laatu voisi olla minun juttuni, ja tämä kokemus on vahvistanut sitä, tuore elintarviketieteiden kandidaatti kertoo.

Aiemmin Enna on työskennellyt erilaisissa elintarvikelaitoksissa muun muassa jäätelötehtaassa ja kasvisruokatehtaassa, mikä on antanut koulusta saadun teoriapohjan lisäksi hyvän ymmärryksen tuotantotyöstä käytännössä.

Nyt hän on päässyt tutustumaan monipuolisesti valmisruokatehtaan laatukulttuuriin Kokkikartanon laatupäällikön, laatuvastaavan, laatukoordinaattorien, hygieniavastaavan sekä kuluttajaneuvojan muodostamassa laatutiimissä.

– Olen ottanut pintapuhtausnäytteitä tuotannossa, tulkinnut ja kirjannut niiden tuloksia, tarkastanut lämpömittareita ja vaakoja, hoitanut kuluttajapalvelua, päivittänyt omavalvontasuunnitelmia ja -dokumentteja, sekä tehnyt henkilöstölle ohjeistuksia niistä, Enna luettelee.

– Parasta on ollut oppia uutta. Täällä siihen on annettu hyvin mahdollisuus. On otettu moneen mukaan, ja autettu kun tarvitaan.

Näytteenottopäivinä Enna on saapunut töihin jo ennen neljää aamulla, mutta muuten kello 7–9 välillä. Liukuva työaika on ollut mukava etu. Kesä on sujunut vapaa-ajallakin mukavasti, kun järjestötehtävät yliopiston ainejärjestössä ja Agronomiliitossa ovat olleet tauolla.

– On ollut aikaa nauttia kesästä, viettää aikaa kavereiden kanssa ja laittaa omaa pihaa. Minulla on siellä kukkia ja yrttejäkin noin kymmentä erilaista, Enna kertoo.