logo
Open Close

Kokki­kartanolle merkittävä kunnian­osoitus Keravan kaupungilta

22.6.2022

Keravan kaupunki on valinnut Kokkikartanon Keravan Tähdeksi 2022. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun palkinnon saa yritys. Aiemmin tunnustuksia ovat keränneet eri alojen merkkihenkilöt kuten näyttelijät, muusikot ja urheilijat.

Keravan päivän pääjuhlaa vietettiin sunnuntaina 19. kesäkuuta Aurinkomäellä. Palkitsemistilaisuudessa Kokkikartanoa edustivat
Kim Koskiahde, Karin Laubert ja Iivo Rouhiainen – kaikki keravalaisia ja pitkän linjan kokkikartanolaisia.

Keravan keskustassa Aurinkomäen puistossa on kaupungin oma ”the walk of fame”. Katuun on painettu nimilaatat Keravan Tähdille aina vuodesta 2004 saakka. Siellä muiden paikallisten kuuluisuuksien joukossa on nyt myös Kokkikartano, pieni keravalainen ruokatehdas.

– Kokkikartano on luonut valtakunnallisesti positiivista mielikuvaa Keravasta ja nostanut sympaattisella tavalla sijaintikuntaansa esiin mainonnassaan, perustelee Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä, joka oli valintavuorossa tänä vuonna.

Markku halusi laajentaa valintaa paikallisiin yrityksiin, jotka ovat monella tapaa kunnalle tärkeitä. Yritykset luovat työpaikkoja, tuovat asukkaita sekä maksavat kunnalle yhteisöveroa ja muun muassa erilaisia kunnallistekniikan maksuja. Näin yrityksen menestys on myös kaupungin menestystä, ja siitä Markku haluaa kiittää kaikkia keravalaisia yrityksiä, vaikka Keravan Tähdeksi saattoikin nimetä nyt vain yhden.

Kunniamaininnan ottivat vastaan kaikkien kokkikartanolaisten puolesta tuotantopäällikkö Kim Koskiahde, tuotannon työnjohtaja Karin Laubert ja laatukoordinaattori Iivo Rouhiainen. Pitkään Keravalla asuneena ja Kokkikartanolla työskennelleenä kolmikko on todennut kotikaupunkinsa ja työnantajansa olevan hyvin samankaltaisia.

– Kerava on ”pieni suuri kaupunki”. Me taas olemme ”pieni keravalainen ruokatehdas”. Ei siis olla isoja ja ylimielisiä vaan ennemminkin pieniä ja nöyriä, Kim sanoo.

Kolmikko sanoo kertovansa mielellään, missä työskentelevät, sillä vastaanotto on aina myönteistä.

– Kyllä se aiheuttaa aina myönteisen reaktion ja ihmiset alkavat luetella lempiruokiaan meiltä, Kim kertoo.

Karin muutti 15 vuotta sitten Virosta Keravalle saadessaan töitä Kokkikartanolta, jossa hänen veljensä työskenteli. Karin kertoo viihtyneensä mainiosti niin asukkaana Keravalla kuin työssään Kokkikartanolla.

– Olen ylpeä Keravasta ja Kokkikartanosta. Tämä kaupungin antama kunnianosoitus on aivan mainio juttu. Olen nähnyt, miten meillä on tehty kovasti töitä, kun yritys on kasvanut koko ajan. Tämä on meidän kaikkien kokkikartanolaisten palkinto.

Iivo puolestaan on asunut koko ikänsä Keravalla. Ura Kokkikartanolla alkoi jo 17-vuotiaana työharjoittelussa varastossa. Sinne hän päätyi juteltuaan sattumalta koirapuistossa Kokkikartanon työntekijän kanssa, joka suositteli hakemaan Kokkikartanolle.

Ammattitutkinnon Iivo on suorittanut paikallisessa ammattiopistossa Keudassa.

– Olen niin keravalainen kuin olla voi. Vain armeijan olen käynyt muualla, Iivo naurahtaa.

– Ei ole tarvinnut vaihtaa työpaikkaa, kun olen päässyt etenemään talon sisällä aina uusiin mielenkiintoisiin tehtäviin. Olen myös saanut Kokkikartanolta hyviä ystäviä, hän lisää.

Keravan keskustassa Aurinkomäen puistossa on kaupungin oma ”the walk of fame”, jossa nyt myös Kokkikartanolla on oma laattansa. Iivo, Karin ja Kim välittivät kiitospuheessaan onnittelut kaikille työkavereilleen Kokkikartanolla.