logo
Open Close

Näin lämmität Kokki­kartanon joulu­laatikot

11.11.2024

Kokkikartanon joululaatikot ilmestyvät taas joulusesongin ajaksi kauppoihin! Laatikot voi lämmittää joko uunissa omassa vuoassaan tai vaikkapa mikrossa lautaselle annosteltuna.

Punajuuri-sinihomejuusto-, bataatti- ja maksalaatikko ovat 400 gramman rasiassa,
porkkana-, peruna- ja lanttulaatikko 650-700 gramman rasiassa.

ISOT kokkikartanon joululaatikot (650–700 G) – Lanttulaatikko, Porkkanalaatikko, Perunalaatikko

Meidän nämä niin kutsutut isommat joululaatikot, eli Lanttulaatikko, Porkkanalaatikko ja Perunalaatikko riittävät useammallekin syöjälle, vaikka ei ole tavatonta, että yksi ihminen hotkaisee koko annoksen. Niin hyviähän ne on.

Poista etiketti ja kansi. Lämmitä 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai lautasella mikrossa, mikrokuvulla peitettynä 750 watin teholla 3–4 minuuttia.

Useita vuokia yhtäaikaa lämmitettäessä lämmitysaika on ohjeaikaa pidempi.
Kiertoilmauunilla vuokia voi lämmittää kahdessa tasossa.

Vinkki: Jos etiketistä on tarttunut liimaa vuoan pohjaan, suojaa uunipelti tai -ritilä leivinpaperilla niin vältyt puhdistusurakalta.

Pienet joululaatikot (400 g) – punajuuri-sinihomejuustolaatikko, bataattilaatikko ja maksalaatikko

Kokkikartanon pienemmät joululaatikot tarjoavat hieman vaihtelua niihin ihan perinteisempiin joulumakuihin. Maksalaatikossa on ihan oikeaa naudan maksaa, bataattilaatikko tuo mukavaa makeutta perunalaatikon sijasta, ja punajuuri-sinihomejuustolaatikko on vain yksinkertaisesti ihan älyttömän herkullista.

Poista vuoka pussista. Lämmitä 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia tai lautasella mikrossa, mikrokuvulla peitettynä 650 watin teholla 2–3 minuuttia.

Jos tuote tummuu pinnasta liikaa, voi vuoan päälle laittaa foliopaperia tummumisen estämiseksi.

Uuneissa ja mikroissa on eroja

Ohjeen mukainen lämmitysaika on koko annokselle. Jos lämmität vain osan rasian sisällöstä, lämmitysaika on luonnollisesti lyhyempi. Jos taas lämmität useita vuokia uunissa samaan aikaan, on lämmitysaika pidempi.

Kiertoilmauunilla laatikoita voi lämmittää kahdessa tasossa yhtä aikaa, ja sillä ruokia lämmitettäessä kannattaa pudottaa noin 20 astetta koko uunin lämpötilassa. Uuneissa ja mikroissa on eroja, joten lämmitysajat ovat suuntaa antavia.

Muista myös käyttää patakintaita ja lämpöä kestäviä alusia rasioille, jos tarjoilet niitä suoraan pöydästä!

Vinkki: Jos tuote tummuu pinnasta liikaa lämmityksen aikana, voi päälle laittaa foliopaperia tummumisen estämiseksi.

Jos lämmität vain osan rasian sisällöstä, lämmitysaika on ohjeaikaa lyhyempi.

Kuluttajaneuvonta palvelee

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta tuotteistamme, voit olla yhteydessä Kokkikartanon kuluttajaneuvontaan sähköpostitse kuluttajapalvelu@kokkikartano.fi tai p. 029 0067 800 (ppm) arkisin kello 10–12.