Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Elintarvikeala oli Rose Juutille tuntematon, kun hän aloitti työt Kokkikartanon pakkaamossa Keravalla. Avuliaat kollegat ja perusteellinen perehdytys auttoivat sopeutumaan.
Rose Juuti on kesätöissä Kokkikartanon pakkaamossa Keravalla. – Meillä on tosi kattava perehdytys ja apua saa ehdottomasti sen jälkeenkin. Kun työtehtävät on oppinut, tämä on kyllä helppoa ja mukavaa työtä, hän summaa ajatuksiaan.
Kun koronakriisi tyhjensi media-assistentti Rose Juutin, 22, kalenterin lähes kokonaan, hänen oli alettava etsiä töitä laajalti myös oman alan ulkopuolelta.
Aikoinaan Kokkikartanolla työskennellyt tuttava kannusti Rosea kysymään, olisiko ruokatehtaalla paikkoja auki. Rose lähetti hakemuksen, pääsi haastatteluun ja sai kesäksi paikan Kokkikartanon pakkaamossa Keravalla. Rose odotti pakkaamotyön olevan melko yksitoikkoista liukuhihnatyötä, mutta totuus oli toinen.
– Yllätyin positiivisesti siitä, että tässä pääseekin vähän haastamaan itseään, eikä työ ole niin tylsää kuin ajattelin. Minulla se ainakin pitää mielenkiintoa ja motivaatiota yllä, jos saa oppia uutta.
Aiempaan työhönsä verrattuna Rose on nyt nauttinut rutiineista ja työn säännöllisyydestä. Esimerkiksi elokuvatuotannossa työskennellessä aikataulut olivat hyvin vaihtelevat – toisinaan neljä viikkoa putkeen yökuvauksia ja toisinaan vain puolen tunnin mittaisia työpäiviä.
– Tässä työssä on ollut kivaa se, ettei tarvitse joka päivä stressata, mitä tapahtuu. Kun on oppinut tekniikan, tietää, mitä pitää tehdä.
Pakkaamossa työ on porrastettua vuorotyötä. Työvuoron pituus on kahdeksan tuntia. Aikaisimmat vuorot alkavat seitsemältä aamulla ja myöhäisimmät loppuvat yhdeltä yöllä. Vuorot vaihtuvat viikoittain. Viikonloput ovat vapaat.
Ruuat saapuvat keittiöstä pakkaamoon rasioihin annosteltuina. Pakkaamossa rasiat suljetaan ja pakataan laatikoihin. Laatikot pinotaan ja siirretään lähettämöön. Useimmilla työpisteillä työskennellään pareittain.
– Periaate on sama joka työpisteellä, mutta tuotteet ja pakkauskoneet ovat hieman erilaisia, Rose selittää.
Pakkaamisen ohessa työntekijät tekevät tuotteille omavalvontatarkastuksia kuten mittaavat tuotteen lämpötilan, kaasupakkauksen tiiviyden ja painon.
Pakkaamossa työskennellään pääasiassa pareina ja ryhmissä.
Vaikka Rose on lähtenyt yksin jopa Los Angelesiin ja Barcelonaan työn perässä, oli Kokkikartanolle tulo ja hyppy vieraalle alalle hieman jännittävää. Jännitys karsiutui kuitenkin nopeasti, kun Rose tapasi esimiehensä ja työtoverinsa.
– Täällä on ihan huikea työporukka. Vastaanotto oli tosi lämmin. Ihmisistä näkee, että heitä aidosti kiinnostaa tietää, miten sinulla menee.
Eräs tapaus onkin jäänyt Rosen mieleen kuvaavana esimerkkinä välittävästä työyhteisöstä.
– Eräällä työntekijällä oli synttärit ja kun kello löi kaksitoista, keräännyimme porrastasanteelle laulamaan yllätyksenä onnittelulaulun. Mielestäni oli ihanaa, että vaikka kaikilla oli jo pitkä työpäivä takana, haluttiin antaa toiselle hyvä mieli.
Rosen mukaan työ pakkaamossa sopii kenelle tahansa, joka on motivoitunut tekemään työtä. Hyvän startin saa saapumalla paikalle ajoissa ja hyvällä asenteella.
– Kaikki muu tulee siinä ohessa. Itselläni ei ollut aiempaa kokemusta elintarvikealalta, mutta kyllä työ on tekijäänsä opettanut. Vaikka tulenkin toisesta ympäristöstä, olen sopeutunut hyvin ja tykkään olla täällä.
Kokkikartanolla Rose arvostaa työntekijöiden tasapuolista kohtelua. – Riippumatta siitä, missä asemassa on, kaikkien ideoille ja ajatuksille annetaan yhtä lailla painoarvoa. Se on hienoa.
Kokkikartano lanseeraa joukon herkullisia perunatuotteita kesäisiin ruokailuhetkiin! Kurkkaa kaikki huhtikuun 2025 uutuudet täältä
8.4.2025
Lue lisää
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää