Wieninleike ja muusi
”Hei, korona-aikana on tullut syötyä teidän aterioita lounaalla monena päivänä viikossa. 😊 Kertaakaan en ole pettynyt, vaan monesti olen ostanut uudelleen samoja annoksia kerta toisensa jälkeen. Lihapullat, lasagne, wieninleike jne. ja uutena possupekonipata. Kiitos teille! Ihanaa, että teette maku edellä työtänne!”
-Hanna-Mari, Paimio
Hyvä anjovisvoi
Wieninleikeannoksen rapeaksi leivitetty wieninleike on suomalaista possua ja tulee Snellmanilta. Sen päällä on anjovisvoinappi. Perunamuusi on tehty suomalaisista perunoista ja kermasta. Höysteenä rakuunalla maustettua porkkanaa. Nautitaan lämpimänä ja hyvällä ruokahalulla.
Ainekset:
Perunamuusi 170 g: Peruna 68 % (Suomi), suomalainen kerma, vesi, jodioitu suola. Wieninleike 100 g: Snellmanin porsaanfilee 90 % (Suomi), korppujauho (vehnäjauho), rapsiöljy, kananmuna, jodioitu suola, paprika, mustapippuri. Rakuunaporkkanat 65 g: Porkkana, rapsiöljy, sokeri, rakuuna, jodioitu suola. Kapris-anjovisvoi 15 g: Voi (Suomi), kapris (kapris, vesi, viinietikka, suola), anjovis (sillifileet, vesi, sokeri, suola, etikka, mausteet (mm. mustapippuri, kaneli, neilikka, inkivääri)), suola, mustapippuri.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 699 kJ / 168 kcal |
Rasvaa | 10.9 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 4.3 g |
Hiilihydraattia | 9.4 g |
– josta sokereita | 2.1 g |
Ravintokuitua | 1.4 g |
Proteiinia | 7.1 g |
Suolaa | 1.0 g |
Laktoosia | <0.01 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.