Wieninleike ja muusi

”Hei, korona-aikana on tullut syötyä teidän aterioita lounaalla monena päivänä viikossa. 😊 Kertaakaan en ole pettynyt, vaan monesti olen ostanut uudelleen samoja annoksia kerta toisensa jälkeen. Lihapullat, lasagne, wieninleike jne. ja uutena possupekonipata. Kiitos teille! Ihanaa, että teette maku edellä työtänne!”
-Hanna-Mari, Paimio

Hyvä anjovisvoi
Wieninleikeannoksen rapeaksi leivitetty wieninleike on suomalaista possua ja tulee Snellmanilta. Sen päällä on anjovisvoinappi. Perunamuusi on tehty suomalaisista perunoista ja Valio® kermasta. Höysteenä rakuunalla maustettua porkkanaa. Nautitaan lämpimänä ja hyvällä ruokahalulla.
Ainekset:
Ainekset: Perunamuusi 170 g: Peruna 68 % (Suomi), Valio® kerma (Suomi), vesi, jodioitu suola. Wieninleike 100 g: Snellmanin porsaanfilee 90 % (Suomi), korppujauho (vehnäjauho), rapsiöljy, kananmuna, jodioitu suola, paprika, mustapippuri. Rakuunaporkkanat 65 g: Porkkana, rapsiöljy, sokeri, rakuuna, jodioitu suola. Kapris-anjovisvoi 15 g: Voi (Suomi), kapris (kapris, vesi, viinietikka, suola), anjovis (sillifileet, vesi, sokeri, suola, etikka, mausteet (mm. mustapippuri, kaneli, neilikka, inkivääri)), suola, mustapippuri.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 699 kJ / 168 kcal |
Rasvaa | 11.3 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 4.4 g |
Hiilihydraattia | 9.4 g |
– josta sokereita | 2.1 g |
Ravintokuitua | 1.4 g |
Proteiinia | 7.1 g |
Suolaa | 1.0 g |
Laktoosia | <0,01 g |