Pippurihärkää riisillä
”Pippurihärkäpata riisillä on aivan ÄLYTTÖMÄN hyvää! En ikinä kyllästy syömään sitä, vaikka menee kyllä 1-2 kertaa viikossa. Ihanan helppoa, kun on olemassa varma ruoka, johon voi aina turvata, kun on kiire tai ruoanlaittolaiskotus! Teillä on paljon hyviä annoksia, mutta tästä haluan antaa erityiskiitoksen.”
-Nina, Turku
”Sopivan pehmeän pippurinen ja liha mureaa, kuten kannessakin luvataan. En tätä etukäteen uskonut, mutta pakko oli kun maistoin. Kiitos!”
-Jukka, Oulu
Itsekeitelty lihaliemi
Kun homma tehdään alusta asti, keitetään silloin myös lihaliemi itse. Niin me tehtiin. Mukaan ulkofileetä ja paistia naudasta, smetanaa ja pippurinen kastike. Ei liian mausteinen, vaan sellainen suuta hyväilevä. Aikansa haudutetaan, keitellään riisi oheen ja pistetään pakettiin. Helpoin osuus, eli syöminen, jää sinulle.
Ruuanlaittoon menee aikaa, mutta meillä sitä on.
Ainekset:
Häränlihakastike 140 g: Lihaliemi (vesi, naudan luut, naudanliha, sipuli, suola, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti)), naudanliha 37 % (Suomi), suomalainen kerma, sipuli, suomalainen smetana, muscovadosokeri, maissitärkkelys, rapsiöljy, punaviiniuute, jodioitu suola, karamellisoitu sokerisiirappi, valkosipuli, musta-, viher-, valko- ja maustepippuri. Keitetty riisi 160 g: Vesi, riisi, jodioitu suola.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 676 kJ / 161 kcal |
Rasvaa | 5.7 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 2.7 g |
Hiilihydraattia | 20 g |
– josta sokereita | 1.6 g |
Ravintokuitua | 0.7 g |
Proteiinia | 7 g |
Suolaa | 0.8 g |
Laktoosia | <0,01 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.