Kebab riisillä
”Moi. Äiti opetti mulle että pitää aina kiittää ruuasta. Söin tänään kebabbia riisillä, oli hyvää. Kiitos ruuasta 😄”
– Suvi
Kotimaista lihaa
Saammeko esitellä; kebab riisillä. Tätä Suomen epävirallista kansallisruokaa on nyt saatavilla Kokkikartanon kääreessä. Runsas annos Snellmanin kotimaista kebablihaa ja meidän makuun oikein hyvää kastiketta. Lisukkeena ei mitä tahansa riisiä, vaan basmatiriisiä. Mukaan ripaus tulisuutta pepperonista.
Yhden hengen valmisateria on kätevä vaikka lounasevääksi.
Ainekset:
Kebabliha ja kastike 150 g: Kebabliha 86 g: Snellmanin naudanliha 96 % (Suomi), suola, mausteet (valko- ja mustapippuri, paprika, chili, sipuli, valkosipuli), aromit (pippuri, chili, lipstikka, paprika, liha), glukoosi (maissi), sokeri, rapsiöljy, stabilointiaine (E450). Kebabkastike 64 g: Tomaattipyre, rapsiöljy, vesi, sokeri, etikka, kananmunankeltuainen, suola, valkosipuli, paprika, chilirouhe, muunnettu maissitärkkelys, sinappijauhe, mustapippuri, chili, juustokumina, säilöntäaine (E202). Basmatiriisi 180 g: Vesi, basmatiriisi, oliiviöljy, jodioitu suola, valkosipuli. Vihreä pepperoni 20 g: Pepperoni, vesi, suola, etikka, happamuudensäätöaine (E330), säilöntäaineet (E211, kaliumdisulfiitti (E224)).
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 842 kJ / 202 kcal |
Rasvaa | 11.7 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 2.9 g |
Hiilihydraattia | 17.6 g |
– josta sokereita | 2.7 g |
Ravintokuitua | 0.2 g |
Proteiinia | 6.5 g |
Suolaa | 1.5 g |
Laktoosia | 0.0 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.