Kasvislasagne

Tässä hurjan hyvä kasvisruoka kaikille syöjille! Tomaattinen kastike on haudutettu kiireettä tuoreista kasviksista: sipulia, porkkanaa, juuri- ja varsiselleriä, palsternakkaa, keltajuurta, juuripersiljaa. Reilu pariakymmentä raaka-ainetta eikä yksikään ole turha. Kasvispitoisuus on peräti 42%! Mehevyys tulee linsseistä, täyteläisyys bechamel-kastikkeesta ja emmental juustosta.
Ainekset:
Suomalainen maito, tomaattimurska, tuoreet kasvikset 15 % (sipuli, porkkana, juuriselleri, varsiselleri, palsternakka, keltajuuri, juuripersilja), pasta (EU) (durumvehnäjauho, vesi), vehnäjauho, emmental juusto (Suomi), tomaattipyre, suomalainen voi (Suomi), punainen linssi, herkkusieni, vesi, oliiviöljy, jodioitu suola, valkoviiniuute, valkosipuli, sokeri, mausteet (lipstikka, paprikajauhe, timjami, mustapippuri, sarviapila, valkopippuri, muskottipähkinä, oregano, laakerinlehti), rypsiöljy.
Lämmitys uunissa 175 °C 40-50 min.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 602 kJ / 144 kcal |
Rasvaa | 6.6 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 3.3 g |
Hiilihydraattia | 15.3 g |
– josta sokereita | 4.2 g |
Ravintokuitua | 1.6 g |
Proteiinia | 5.3 g |
Suolaa | 0.8 g |
Laktoosia | <0.01 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.