Feta-kasviskiusaus


Ripaus kreikkaa
Aitous on puoli ruokaa. Siksi meidänkin Feta-kasviskiusauksen juusto tulee Kreikasta. Siihen kun lisätään vakallinen suomalaista perunaa Pohjanmaalta, on maut kevyesti sanottuna kohdillaan. Kasvisruokaan tarvitaan tietty kasviksia: kesäkurpitsaa, paprikaa ja punasipulia. Reilulla kädellä kermaa ja kuumaan uuniin.
Ainekset:
Peruna (Suomi), kasvikset 35 % (paprika, kesäkurpitsa, punasipuli, puolikuivattu tomaatti (tomaatti, auringonkukkaöljy, suola, valkosipuli, oregano), valkosipuli), Valio® kerma (Suomi), fetajuusto 8 % (lampaanmaito (Kreikka), vuohenmaito (Kreikka), suola), maissitärkkelys, jodioitu suola, sokeri, mausteet (mm. mustapippuri, paprika, chili, juustokumina), basilika.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 604 kJ / 145 kcal |
Rasvaa | 9.5 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 5.8 g |
Hiilihydraattia | 10.6 g |
– josta sokereita | 2.6 g |
Ravintokuitua | 1.6 g |
Proteiinia | 3.1 g |
Suolaa | 1.0 g |
Laktoosia | <0,01 g |