Lohikeitto
” Teidän lohikeitto on ihan törkeen hyvää!! Kiitos. 😀👍 Huomaa, että teette ruokaa suurella sydämellä ❤”
–Liisa, Järvenpää
”Nyt on pakko antaa palautetta. Lohikeitto on tosi herkullista ja maukasta, todella vie kielen mennessään! Olin aivan hämmästynyt. Miten maukasta ja kotitekoisen makuista, hyvää. Kiitos – töissä ruokatunnin pelastaja😋”
– Anne, Espoo
Näin paljon lohta
Lohikeitossa pitää olla sattumia, sillä siitähän suu tykkää. Tässä keitossa niitä riittää. 20 % kalaa on nimittäin paljon. Lohi tulee Norjasta ja peruna Pohjanmaalta. Kalaliemi tulee Kokkikartanolta, se keitellään nimittäin itse omassa tehtaassa. Tässä on yksi meidän suosituimmista ruuistamme, eikä me sitä edes ihmetellä.
KUIn kotona tehty. Vaikka tehdäänkin kokkikartanolla.
Ainekset:
Peruna, lohi 20 % (Norja), suomalainen kerma, vesi, kalaliemi (vesi, kirjolohi ruotoineen, sipuli, porkkana, fenkoli, laakerinlehti, suola), sipuli, suomalainen voi, jodioitu suola, tilli. Tuote saattaa sisältää ruotoja.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa | 490 kJ / 118 kcal |
Rasvaa | 7.7 g |
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 4.1 g |
Hiilihydraattia | 6.5 g |
– josta sokereita | 1.2 g |
Ravintokuitua | 1 g |
Proteiinia | 5.1 g |
Suolaa | 0.9 g |
Laktoosia | <0.01 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.