logo
Open Close

Itse keitellyt liemet

Mitä makuasioihin tulee, niin meillä Kokkikartanolla niihin suhtaudutaan aika intohimolla. Nyt hurahdimme liemiin ja niiden makuihin. Jopa niin, että pistettiin oma liemitehdas pystyyn. Kun itse tekee, saa juuri niin hyvää kuin haluaa.

Liemi tuo makua yllättävän moneen ruokaan. Esimerkiksi keitoissa ja kastikkeissa se on olennainen osa lopputulosta. Kunnon liemi luo vivahteita ruokiin ja syvyyttä raaka-aineisiin.

Kokeiltiin kaikenlaista, mutta meidän suuta eniten miellytti aika yksinkertainen keitos. Liha- ja kanaliemeen tuoreita, lihaisia luita, kalaliemeen fileerausperkuita. Sopivasti mausteita mukaan. Salaisuus on, että malttaa keittää tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi huolella. Lihalientä esimerkiksi pitää keittää koko yö.

Meidän omat liemet maistuvat näissä ruuissa:

Lihapyörykät ja muusi 350 g, laktoositon
Lohikeitto 350 g, laktoositon, gluteeniton
Lohikeitto 2500 g, laktoositon, gluteeniton
Mango-chilibroileria riisillä 300 g, laktoositon, gluteeniton
Minestronekeitto broilerilla 350 g, laktoositon
Pippurihärkää riisillä 300 g, laktoositon, gluteeniton
Sitruunainen broileripasta 2500 g, laktoositon
Tulinen chorizopasta 300 g, laktoositon